“Wat valt er nou eigenlijk in vredesnaam nog te wikken en te wegen als negentig procent van de wetenschappers zegt dat er een klimaatprobleem is dat wordt veroorzaakt door menselijk handelen, zeven procent van de klimaatwetenschappers zegt dat er een klimaatprobleem is, maar niet zeker weet of het door menselijk handelen komt en drie procent van de wetenschappers zegt dat er helemaal geen door menselijk handelen veroorzaakt klimaatprobleem is? Wat is dan eigenlijk de discussie?”

Achtergrond

Vergelijk het met een druk kruispunt waar wel of niet een stoplicht voor voetgangers moet worden geplaatst. Stel dat er een kans van vijf procent bestaat dat je zonder verkeerslicht bij het oversteken wordt overreden. Geen politicus zou het waarschijnlijk in zijn hoofd halen om te zeggen dat we dat risico maar moeten nemen. Inmiddels is de kans op een klimaatcatastrofe vele malen groter dan die 5%, maar de bereidheid om drastisch in te grijpen is niet navenant.

Verder kijken:

John Oliver: legt het op een briljante manier uit

John Oliver in New York, March 31, 2014. Oliver, known for his appearances on "The Daily Show," debuts his own comedic news-commentary show, ?Last Week Tonight,? April 27, 2014 on HBO. (CHAD BATKA/The New York Times Syndicate/Redux) -- PHOTO MOVED IN ADVANCE AND NOT FOR USE - ONLINE OR IN PRINT - BEFORE APRIL 27, 2014.

John Oliver in New York, March 31, 2014. Oliver, known for his appearances on “The Daily Show,” debuts his own comedic news-commentary show, ?Last Week Tonight,? April 27, 2014 on HBO. (CHAD BATKA/The New York Times Syndicate/Redux) — PHOTO MOVED IN ADVANCE AND NOT FOR USE – ONLINE OR IN PRINT – BEFORE APRIL 27, 2014.

 

 


Quote onderwerpen: Ivan de Bock en Klimaatwetenschap

Staat op pagina 39